Feb
26
Xlr kabel solderen

Deze korte tutorial laat zien hoe een XLR connector gesoldeerd kan worden. Natuurlijk, juiste kabels en pluggen kun je kopen. Ik geef er de voorkeur aan ze zelf te maken zodat ik weet dat ze zeker loppen en de juiste lengte voor me hebben. The most used cables and connections I use are: Meest voorkomende kabels en aansluitingen die ik soldeer zijn: Stereo Jack naar XLR ( mono gebalanceerd).

Niets speciaals zou ik denken. Nu wil ik wel eens weten wat de standaard is voor audio xlr (Links,rechts en massa) wie op welk nummertje? XLR kabel solderen met stroomkabel ? Mensen, Nu mijn combicases en toebehoren in zicht zijn zit ik met een probleem. Ik ga gebruik maken van aansluitpanelen, maar hoe soldeer ik een jack, XLR , powercon en tulp? Ik werk liever van het papiertje af dan dat ik zelf ga prutsen en . XLR naar RCA solderen – hififorum.

Ik heb al een tijdje gezocht, maar kan niet goed vinden wat ik zoek. VERHAAL: Ik had thuis passieve PiedPiper speakers . Om niet-gebalanceerde apparatuur op gebalanceerde apparatuur aan te sluiten kun me met verlooppluggen te werk gaan. Liever soldeer ik zelf kabels met RCA.

Als je weet hoe je een XLR microfoonkabel solderen , zult u in staat om reparaties uit te voeren of zelfs uw eigen XLR. Geluidstechnici die moeten gehele studio draad zal kopen vaak XLR-kabel, die is veel kostenefficiënter dan het kopen van individuele kabels. Een ander voordeel van het solderen van uw eigen kabels is. Aan de ene kant heb ik een monojack en aan de andere kant xlr.

De massa solderen is geen probleem. Maar op de monojack kan je maar draatje solderen wat moet ik met het andere want er komen draadjes uit de kabel zelf. Op welk nummer moet je dan de draadjes solderen bij xlr of 3? Voor mijn toepassing (het opnemen van klank via een condensator microfoon), is deze te lang.

Ik zou deze kabel in willen knippen, er een stukje van 30cm van maken en deze terug aan elkaar solderen. Hallo allemaal ik heb gister losse xlr pluggen en chassisdelen aangeschaft nu wil ik ze gaan solderen maar weet niet hoe ik ze moet solderen en welke kabels ik moet solderen kan iemand mij een schema maken hoe je de xlr connetors met elkaar kunt verbinden ik zou graag willen weten van xlr mannelijk . Let er voorts op dat de signaalrichting in uw kabel altijd gelijk is. Een eenvoudige manier is om daarbij altijd het signaal in dezelfde richting als de bedrukking op de kabel te laten lopen. Een tekening voor het op de juiste manier bedraden van gebalanceerde XLR pluggen vindt u bij Van den Hul.

Ik wil een aantal audio- kabels zelf gaan maken. Onder andere een dubbel mono jack naar tulp, een mono-jack naar XLR en een simpele mono jack-jack. Het kopen van de onderdelen is geen punt en ook een soldeerbout regelen is het probleem niet, ik kan alleen nergens een goeie guide vinden over . MicDis: ligt er maar helemaal aan wat voor kabel je gebruikt voor je aansluiting.

Er is geen standaard XLR -snoertje. Klein boutje met een kleine stift is meer dan genoeg. Simpel boutje van de bouwmarkt voldoet al.

Pas als je speakerkabels ed gaat solderen heb je wat zwaarders nodig. Bout niet te hoog stoken en kort solderen. Als je zo ver bent post ik hiero wel hoe je het moet solderen. Ik heb een kabel gekocht met aan de ene kant een stereo minijack en aan de andere kant twee RCA (tulp) aansluitingen.

Verder heb ik een XLR plug gekocht. Mannelijke xlr 3-pins audiokabel los soldeer type mic microfoon adapter metalen kenmerken: xlr 3-pens mannelijke connector deze aansluitingen.