Dec
11
Niet geaarde stopcontacten

Stopcontacten zijn van groot belang in woningen. Denk bijvoorbeeld aan het inpluggen van stekkers om uw lamp of uw telefoonoplader te gebruiken. Er bestaan zowel geaarde als niet geaarde stopcontacten. Benieuwd naar de verschillen, voor- en nadelen?

Lees dan hieronder verder. De stekkers van deze apparatuur passen in geaarde en niet – geaarde stopcontacten.

Aarden via de waterleiding. Als uw metalen waterleiding . Een stekker vormt de stop van het stopcontact. Meestal zijn dit stekkers die in elk stopcontact passen, dit in tegenstelling tot geaarde stekkers.

Ongeaarde stekkers worden in de praktijk gebruikt voor apparaten die niet of nauwelijks risico hebben op kortsluiting. Ik woon hier in een flat (1e verdieping) en in onze woning zijn alle stopcontact niet geaard. Dit is al sinds we deze woning gekocht hebben.

Waarom zijn de stopcontacten in Nederland niet.

Geaard stopcontact nodig voor koelkast? Meer resultaten van forum. Mijn computer is aangesloten op een niet-geaard stopcontact. Uiteraard is een computer voor een student wel zo handig, maar die moet ik nu dus aansluiten op een niet – geaard stopcontact. Mijn vraag is hoe slecht dit nou echt is?

Ik wil een powerline-adapter aanschaffen maar na nader onderzoek blijkt dat ik in mijn kamer geen geaard stopcontact heb, wat dus betekent dat het niet zo goed werkt. Een repeater is niet ideaal ivm bereik van de router en plaatsing van stopcontacten. Waarom heeft deze een geaard contact nodig, en kan ik een . Sommige stopcontacten voelen zich direct thuis, anderen hebben wat langer nodig om te aarden.

D Maar volgen mij hoeven niet alle stopcontacten geaard te zijn. Beste Tweakers, De stopcontacten in mijn woonkamer zijn niet geaard. Zo ook het stopcontact met daarop mijn tv, computer, versterker en speakers is niet geaard. Niet geaard stopcontact , aangsloten pc heeft.

De lekstroom kan dan wegvloeien via de aardedraad van het apparaat en vervolgens afgeleid worden via de aardcontactpunten van het geaarde stopcontact. Een apparaat met geaarde stekker (type E of F) kan zonder meer op een ongeaard stopcontact (type C) worden aangesloten. De gedachte hierachter is dat aarding niet noodzakelijk is in een droge ruimte met een isolerende vloer, waar dan ook ongeaarde contactdozen werden toegepast.

Alleen de stopcontacten in de keuken zijn voorzien van randaarde, en als ik het goed zeg in het washok (bij de CV) en de rest niet.

Deze situatie kan echter gevaar . Nu hoef ik niet per se al mijn . Hallo iedereen, Ik studeer in Rotterdam en heb daar een studentenkamer zonder geaard stopcontact. Nu moet ik daar over maanden weer naar toe en. KPN-monteur heeft een draadloze verbindingsset geinstalleerd. Handig, want we hebben nu een goede verbinding tussen experiabos en computer. Ik verbaas me daar nu achteraf wel over, omdat het stopcontact bij de computer niet.

Alleen in de keuken, in de schuur en op zolder (deze laatste hebben we later aangelegd) zitten geaarde contacten. Nu is mijn vraag: Is het mogelijk van de ongeaarde stopcontacten geaarde te maken? Ik heb de contactdozen er nog niet. In mijn pas gekochte vakantiehuis zit een aantal geaarde stopcontacten.

Ik ontdekte echter dat enkele daarvan niet zijn aangesloten met een aard draad en ik weet ook niet of de aardleiding is aangesloten op een goed aardpunt. This is Het vermaken van een ongeaard stopcontact naar een geaard by Klusbox on Vimeo, the. Het komt regelmatig voor dat mensen geaarde verlengdozen gebruiken maar de stekker niet in een niet geaard stopcontact hebben aangesloten.

Tegenwoordig worden alle stopcontacten geaard. Het voordeel hiervan is dat als er kortsluiting ontstaat, het betreffende apparaat niet onder spanning komt te staan. De spanning wordt dan op een correcte wijze weggevoer waardoor er geen risico op elektrocutie bestaat.