Sep
13
Fm buitenantenne zelf maken

Omdat alle FM stations vertikaal gepolariseerd zijn, moet je je antenne ook vertikaal plaatsen (hoeft niet perse, maar is meestal beter), dus van boven naar beneden. Het maken hiervan is eigelijk simpel. Afbeeldingen van fm buitenantenne zelf maken Meer afbeeldingen voor fm buitenantenne zelf maken Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback.

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Ik heb uiteraard geen kabel. Heb al een heleboel geprobeerd maar niets heeft het gewenste resultaat. Wie kan mij een advies geven om zelf een goede Fm antenne te maken zodat ik alle . Van een fm een dab antenne maken. Een FM -radio heeft bijna altijd een antenne aangebouwd.

Wanneer je echter een tuner (in je stereoset) van de kabel afgooit dan kan het zijn dat je zelf een antenne moet maken. Geen noo dat kan met simpele middelen. FM is lang niet zo goed meer als het was voor de komst van . Kan ik hier een goede antenne van maken , want ik heb geen antenne meer aan mijn radio zitten. Wat ik zelf eens ooit gemaakt heb, is een soort open dipool antenne en die vertikaal plaatsen. Zo is een antenne voor de FM -band een stuk kleiner dan voor de AM middengolf.

Heeft er iemand ervaring met een DIY FM antenne ? Het zou daarbij het mooist zijn als ik bijvoorbeeld gebruik kan maken van een lange ( koperen?) kabel die ik achter het plafond plaats. Voor een FM antenne is een dun koperdraadje voldoende, Voor overige golflengtes heb je wat meer nodig in de vorm van een rechthoek. Is ook prima te buigen van een stuk koperdraad.

Is natuurlijk niet zo fraai. Ik maak mij sterk dat als je even op een markt gaat snuffelen, dat je er een hebt voor een paar Euro. Heb op MP een leuk tunertje gekocht, gevoelig ook.

Maar in huis met eind draad als antenne is de ontvangst natuurlijk ondermaats. Kan maar enkele zenders ontvangen en gestoord. Dus dacht ik een dipool antenne te maken. Spring naar Zelfbouw antenne – Algemeen.

Zie voor zelfbouw antennes ook onder zelfbouw. Heel simpel zelf te maken. Deze antenne zag ik in het onderwerp van de RH8en is een zelfbouw van Harrie Afbeelding Nu wil ik zelf één of meerdere van deze antennes maken om mijn tuners van signaal te voorzien.

Als je een goede FM – antenne wenst, kijk eens in de webshop, een ronde dipool is perfect voor FM. Het eenvoudig (multi) antennetje dat we gaan in mekaar steken werkt bovendien ook goed voor analoge radio ( FM ) en TV ontvangst. Dekseltjes ( bovenkanten) van blikjes goed opschuren met schuurpapier( hier wordt op gesoldeerd !) en in ééntje achteraan (onderkant) rond gaatje maken. Re: Antenne voor oude radio.

Zijn er ook antennes te koop die ik dan kan aansluiten op de coax of moet ik die zelf maken voor FM ontvangst? Deze indoor antenne met een ingebouwde versterker tot dB verzekert u van een goede ontvangst van VHF en UHF TV kanalen. Met de telescoop antennes ( tot cm) kunt u overal genieten van uw favoriete FM zenders. Zelf iets maken kan al heel simpel met een stuk 2-ling snoer. In mijn huis heb ik welliswaar kabel maar aansluiting zit ver weg en wil geen kabel dwars door het huis.

Ben al op zoek geweest naar een FM antenne maar kan nog geen goede oplossing vinden. P het koffertje waar de antenne op geplakt moet worden . Zelfs DAB signalen worden goed opgevangen. DVB-T antenne zelf maken.

Yagi- antenne wordt bevestigd) maken dit type dipool zeer geschikt.