Dec
20
Arduino slimme meter

Een van de populairdere artikelen op EngineerAtHome is Meet je energieverbruik met Arduino. Hierin lees je hoe je een analoge Ferraris-meter kunt uitlezen. Moderne huizen zijn echter uitgerust met een digitale (slimme) kWh -meter.

Veel mensen vragen zich dan ook af: hoe lees ik die slimme meter uit . ISKRA 3me) met een Particle Photon.

Als ik de binnenkomende string via de serial monitor lees kan ik alle waarden vinden die ik nodig heb. Ben het volgende project aan het maken, voor aansturing van de Home automation controller HC. Geen moeilijke berekeningen met . Meer resultaten van gathering. Onafhankelijk van de meter die hebt. Alleen een oogje oid wisselen en klaar.

En als ik de tip van Harold lees in meterkast logging draadje zou dat moeten kunnen met een arduino incl de aangepaste solarcode. Het uitlezen van de slimme meter door middel van een NHDuino uno, een chinese arduino clone.

Ook het domotica deel van mijn huis. Zoiets wil ik ook met de P1-data maken met een Arduino , maar dan met een wat langere bewaartijd. Een normale analoge telefoon kabel kan je hier al voor gebruiken, de connecter is al correct. Let wel op dat het een aderige kabel is.

Aan kant knip je de connecter er af, en verbind deze met de Arduino. Het begin is er, een eenvoudige toepassing . Weer een nieuwe uitdaging, de slimme meter. Zie Electra en gas meters. Hierin gaf ik aan dat de knipperende LE per puls Wh aangeeft. Nu las ik dat het mogelijk moest zijn gegevens via een Arduino uit te . Ik heb sinds kort een slimme meter in mijn meterkast hangen met de mogelijkheid om hier eigen meet apparatuur op aan te sluiten.

Nu wil ik hier zelf wat mee gaan experimenteren in combinatie met een Arduino bor alleen zit ik wat te puzzelen met hoe het geheel aangesloten moet worden. Slimme-meter en S0-bus uitlezen en naar Database – Page 4. Ik weet dat er tools zijn die bijvoorbeeld messages naar een php programma elders buiten het privé domein. Zou zo wel moeten maar dit is een debug traject van deductie.

Met de verbouwing van een sketch, waarbij de slimme – meter uitgelezen kon worden, heb ik een database verbinding ingezet dat werkt.

Thinkpad slimme – meter ). Echter ik wil ook graag weten wat er verbruikt wordt als de zon volop schijnt. Daarvoor mis ik een belangrijke meting. Re: Slimme meter Ppoort uitlezen. Ik zou willen dat die van mij ook gewoon een seriele poort had (voorzover ik weet zit dat er niet op) Ik zou een Arduino Small nemen als dedicated Meterkast Slave, wachten op de Nodo Mini . In onderstaand document staat hoe ik mijn slimme meter uitlees met een Arduino Mega aan de Pbus.

Deze data wordt via json strings de . Een Arduino verbruikt namelijk veel minder energie dan een raspberry of wat voor computer dan ook. Een Arduino Uno verbruikt ongeveer 1mA (gemeten gedurende uur en minuten). Inspiratie voor het verwerken van de P1-poort gegevens met een Arduino vindt je in het “ Arduino Solar Meter ” . Make sure your serial init looks like.